-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:15769 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:44

چـگـونه است كه خداوند مي فرمايد : [ يمحق اللّه الربا و يربي الصدقات ( بقره -276 ) ] در حاليكه شـخـص ربـا دهـنـده روز بروز بر ثروتش افزوده مي شود و شخص صدقه دهنده از ثروتش كاسته مي گردد ؟
خاصيت صدقه اين است كه توليد رحمت و مهرباني و دوستي و محبت مي كند و از اين طريق ميان انسان ها نزديكي , برادري و حسن تفاهم پديد مي آورد . از ايـن رو صـفاتي مثل كينه توزي , حسد , دروغ گويي و غصب و دزدي از ميان مي رود و روحيه اتحاد ,كمك و ياري پديد مي آيد و در نتيجه زمينه افزايش ثروت حلال پديد مي آيد . در حاليكه خاصيت ربا اين است كه در واقع مال را به تدريج نابود مي كند . زيراربا سبب بغض و حسادت و كينه و خسارت شده , زمينه سوء ظن و نا امني را فراهم مي سازد از اين رو ربا سبب اختلاف و جدايي , دزدي و ساير حالات شوم اجتماعي مي گرددو پيداست كه در اين حالات جايي براي رشد و افزايش مال و ثروت باقي نمي ماند . بـنابراين همانگونه كه قرآن مي فرمايد نابودي ربا از لوازم لاينفك آن است و رشدو چند برابر شدن صـدقـه نـيـز از لـوازم لاينفك آن است ; [ يمحق اللّه الربا و يربي الصدقات ] چه در اين آيه خداوند وصف ( ربا ) را به صدقه نسبت داده است . الـبته وجه ديگري نيز وجود دارد و آن اين است كه شخص ربا دهنده به اثر و غايتي مطلوب خود , كه همان عيش آسان و زندگي مرفه و آسوده باشد , نمي رسد بلكه همواره درصدد جمع كردن و افزايش مال خود مي باشد و همواره نگران حفظ آن است و در نتيجه زندگي بر كام او تلخ و ناگوار است .

تفسير الميزان ج 2 ص 418
طباطبائي - سيد محمد حسين

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.